Laddning

Med en elbil blir det ett nytt sätt att ”tanka” bilen – hemma med en installerad laddbox eller längs vägen där antalet publika laddningspunkter ständigt utökas. Batteriet kan snabbt laddas på vanliga snabbladdningsstationer med en CCS2-laddkabel. Laddningsport för AC-laddning (vanlig laddning) och DC-laddning (snabbladdning) finns på höger baksida (passagerarsidan). 

HONGQI E-HS9 är en elbil med ett stort litiumjonbatteri. På Premium- och Exclusive-utrustningsnivåerna är batterikapaciteten 99kWh (brutto) och på Comfort är batterikapaciteten 84kWh (brutto). Den elektriska räckvidden är upp till 515 km (WLTP, kombinerad) på utrustningsnivån Long Range. Premium och Exclusive-utrustningsnivåerna är räckvidden upp till 465 km (WLTP, kombinerad), och på Comfort-utrustningsnivån är räckvidden upp till 396 km (WLTP, Combined). Elförbrukning och räckvidd kommer att bero på t.ex. temperatur, väder, däck, topografi, körsträcka, körstil, last och passagerare, användning av värmare/luftkonditionering och andra variabler.
 

Vehicle to load

Hur snabbt kan HONGQI E-HS9 ladda? 
Det är många faktorer som påverkar hur snabbt bilen laddas. Det handlar både om hur mycket effekt (kW) bilens högvoltsbatteri kan ta emot vid det specifika laddtillfället och dels om hur mycket effekt som finns tillgängligt från laddaren. Du kan därför uppleva att laddningshastigheten varierar från gång till gång. 
 
Den maximala laddningshastigheten med snabbladdning (DC) är upp till 140kW och 11kW med normal laddning.  För Exclusive Long Range är den maximala laddningshastigheten 130kW med en snabbladdare och 11 kW med normal laddning.

HONGQI E-HS9 har möjlighet till så kallad Vehicle-to-Load (V2L), vilket innebär att du kan använda bilens ström till externa enheter. När du laddar ur bilen är effekten ca 3,5kW (16A 220V-230V). Det finns ingen säkring, men den har överbelastningsskydd. Med andra ord, om den är överbelastad eller överhettad avbryts laddningen.