OM HONGQI

HONGQI

Hongqi är ett bilmärke från biltillverkaren FAW som har tillverkat exklusiva lyxbilar sedan 1958. Sedan dess har de utvecklats från att tillverka ett fåtal bilar på specialbeställning till att tillverka bilar för hela den kinesiska marknaden.

Hongqis ambition är att bli Kinas ledande tillverkare av premiumbilar och märket expanderar nu till Europa med lansering på flera marknader. I Sverige är Hedin Premium Car AB importör och distributör av Hongqi. Hedin Premium Car är ett helägt dotterbolag till Hedin Mobility Group, en av Europas största mobilitetsleverantörer med över 7 500 medarbetare och verksamhet i 13 länder, hedinmobilitygroup.com.

Samarbeten

Här kan du läsa mer om våra senaste samarbetspartners. Möt NHL-spelaren André Burakovsky -med två Stanley Cup vinster på meritlistan har under sin sommarledighet i Sverige kört E-HS9.

Läs mer

BANBRYTANDE DESIGN

De kraftfulla och rena linjerna, den iögonfallande fronten, den karakteristiska LED-belysningen tillsammans med en enastående interiör är bara några av detaljerna som den legendariske chefsdesignern Giles Taylor skapat för Hongqi.