Samarbeten

André Burakovsky

Hongqi ambassadör - NHL-profilen André Burakovsky 

André Burakovsky är till vardags ishockeyspelare i NHL-laget Seattle Kraken och har två Stanley Cup vinster på sin meritlista. Sommarledigheten har spenderats i Sverige tillsammans med Hongqi E-HS9. Vi passade på att ställa några frågor kring hur André upplevt bilen under sina resor i sommar och hur livet som hockeyproffs är.  

Du har vunnit bland det svåraste man kan vinna inte mindre än två gånger. Vad är receptet bakom framgången? 
Den största anledningen till framgång i Stanley cup är naturligtvis att jag vid båda tillfällena spelat i väldigt bra lag. Den fina gemenskapen har varit en stor framgångsfaktor i både Capitals och Avalanche. Alla spelare tog sina roller i laget på fullt allvar och vägrade svika laget. 

 Din sommar spenderas i Sverige – vad uppskattar du mest när du är här? 
Jag uppskattar enormt att få komma hem och träffa familj och vänner. Att under några månader få koppla bort hockeyn och istället spela golf och padel. Att äta svensk mat och njuta av grillkvällar. 

Berätta om ett sommarminne som du uppskattar lite extra 
När jag och min sambo Johanna åkte till Lugano förra året för att hälsa på min barndomsvän Calle. Vi njöt av god mat, vacker stad och utmanande vandringsleder i de schweiziska alperna. 

Du är en av våra ambassadörer för Hongqi E-HS9 och kör den nu när du är i Sverige – är det något särskilt som du uppskattat lite extra hittills med bilen? 
Jag uppskattar komforten med bilen och att den är rymlig. Man sitter skönt när man kör och jag gillar att den sticker ut och väcker uppmärksamhet. 

Designen av bilen sticker ut – hur har din omgivning reagerat på den? 
Den väcker mycket uppmärksamhet. Många visar nyfikenhet och ställer frågor kring bilen.  

Hur förbereder du dig inför den kommande säsongen, gör du något annorlunda för att ta ytterligare kliv? 
Då jag varit skadad under slutet av säsongen ägnar jag nu mycket tid åt rehabilitering för att komma i form till kommande säsong. Annars tränar jag alltid för att utveckla mig själv och bli ännu bättre tränad.  

  

 

Livet i NHL är något utöver det vanliga, vad är det mest minnesvärda som har hänt dig under dina år i ligan?  
Det måste ha varit när vi hade vår Stanley Cup parad genom Washington DC, då gatorna kantades av en miljon åskådare. Det var en fantastisk upplevelse och ett minne för livet. 

Vem är den bästa du har spelat mot? 
Connor Mc David som spelar i Edmonton är överlägset bästa spelare. Han dominerar stort varje match med sin skridskoåkning och förmåga att bära sitt lag. 

Vilken spelare är roligast att möta? 
Rasmus Andersson i Calgary Flames. Han är min barndomsvän sedan vi var väldigt små. Alltid kul att träffas på isen under säsongen 

Vem eller vilka har betytt mest för dig under din karriär?  
Pappa har alltid varit ett enormt stöd för mig ända sedan jag började spela hockey. Nicklas Bäckström har betytt mycket sedan jag kom över till NHL och lärt mig mycket om livet där. 

Hur mycket talang vs. hårt arbete är du? 
Som ung var jag en stor talang men jag har också alltid jobbat hårt för att nå dit jag är idag. Talang räcker inte hela vägen utan det krävs att göra uppoffringar och vara målinriktad för att lyckas. 

Vem är den bästa lagkamrat du har haft utifrån så som du tycker man ska vara på isen och i omklädningsrummet?  
Nicklas Bäckström är en fantastisk människa både på och utanför isen. Han är dessutom också en av världens bästa hockeyspelare, någon man ser upp till och tar lärdom av.  

Vilken är karriärens största höjdpunkt?  
Min första Stanley cup vinst med Washington Capitals år 2018. Det kändes lite mer speciellt att vinna första gången. 

Om du får helt regissera din sista match i karriären, vilka du möter, spelar med, hur gammal du är osv. Hur skulle det se ut? 
Den är svår att föreställa sig nu då jag ännu inte bestämt mig för om jag vill sluta på topp i NHL eller flytta hem och spela något sista år för Malmö Redhawks.  

Vilket råd, med all erfarenhet du har från hockeylivet idag, skulle du ge dig själv som 15-åring? 
Att aldrig sluta tro på sig och våga drömma stort. Våga säga nej till bekvämligheter och inte ta genvägar till framgång.  

Vill du också uppleva Hongqi E-HS9? Hitta din närmsta återförsäljare här.

Återförsäjare